Bloemen, boeket of bloemstuk?

Mensen worden blij als je ze verrast met een bloemetje.

 

Leuk dat u de website bezoekt!

Ik ben Hans Jonkergouw eigenaar van Floral Design, samen met mijn team maken wij dagelijks de mooiste boeketten voor onze relaties. Graag vertel ik u meer over het verleden en heden van mijn mooie unieke bedrijf.

verleden:

Floral Design is opgericht in 1985 aan de Schoolstraat te Rosmalen, ook bekend als “t’ bond Perdje”. Deze naam kwam van het metalen figuur aan de gevel van het voormalige pand.

De vorige eigenaren verkochten de zaak in 2003, vanaf dat moment is de winkel onder leiding van Hans Jonkergouw. In 2008 werd het pand aan de Schoolstraat te klein en verhuist de winkel naar de Bruggen te Rosmalen net buiten het centrum, met parkeergelegenheid. Hier groeide de naamsbekendheid van de zaak tot een hoog niveau, we verkochten naast bloemen en planten vele cadeauartikelen, huis decoratie en consumenten vuurwerk.

Vele vaste klanten hebben onze winkel hier gevonden, mensen kwamen ook van ver buiten Rosmalen Floral Design bezoeken.

In 2017 is Rosmalen begonnen aan de bouw van een nieuw centrumdeel, ondanks dat wij veel klandizie hadden op de Bruggen zagen wij dat er voor de toekomst meer mogelijkheden zouden zijn als we onze winkel zouden verplaatsten naar het centrum van Rosmalen. Zeker door de snelle groei van internet, zagen wij het klanten gedrag veranderen en als ondernemer moet je daar op in blijven spelen en je richten op kansen. We hebben ons pand aan de Bruggen in de verkoop gezet en verkochten het eind 2020.

Op dat moment zaten we allemaal midden in de COVID crisis en Nederland zat op slot. Deze situatie veranderde voor ons al onze toekomst plannen… hoe verder?

Heden:

We bleven kijken naar kansen en namen een drastisch besluit, omdat we ons verkochte pand moesten opleveren en Nederland nog steeds op slot zat,
hebben we besloten onze fysieke winkel voor onbepaalde tijd te sluiten en ons volledig te richten op de online verkoop.
We werken vanaf februari 2021 vanuit een mooi atelier aan de Groenstraat 1a te Nuland.

We hebben hier geen fysieke winkel meer, maar werken nog steeds met veel klantcontact. Mensen kunnen online via de webshops bestellen, maar ook per mail, per telefoon of per App bericht.

Natuurlijk blijft het wel mogelijk om ons op afspraak te bezoeken voor het bespreken van speciale opdrachten of persoonlijk de bloemen te selecteren.

 

Toekomst:

Nadat de keuze is gemaakt de fysieke winkel voor onbepaalde tijd te sluiten, om na COVID terug te keren naar het centrum van Rosmalen, is er inmiddels een behoorlijke periode verstreken en is alles rondom COVID nog steeds onzeker. Heel veel mensen laten ons weten de fysieke winkel te missen, dat doet ons goed!
Wel hebben wij inmiddels kennis gemaakt met deze nieuwe manier van werken, vele trouwe relaties weten ons ook nu te vinden en vele nieuwe relaties hebben ons juist nu leren kennen.

De nieuwe manier van werken laat ons ook veel voordelen zien, ook als webshop kun je persoonlijk contact behouden dat blijft onze belangrijkste kracht.
Daarnaast merken wij dat we een nog betere controle hebben over de inkoop-verkoop en hierdoor gaan de producten nog verser de deur uit. Over het algemeen horen wij van onze relaties terug dat de bloemen nu nog langer mooi blijven.

Op persoonlijk vlak brengt het mij ook voordelen, na 17 jaar met hart en ziel in de fysieke winkel te hebben gewerkt waar ik wekelijks 70 a 80 uur instak merk ik nu, dat het mij heel veel heeft gebracht waaronder het leren kennen van heel veel mensen, maar daarnaast heeft het ook veel impact op het lichamelijk vlak en op je privé leven.

Ik merk nu dat deze nieuwe manier van werken een stuk efficiënter is en dat het dus ook anders kan. Ik kan mijn passie voor bloemen blijven uitwerken, het contact met onze gewaardeerde klant blijven behouden en krijg daarnaast ook een groot stuk privé leven terug.

Hierdoor kan ik meer genieten en nieuwe ideeën en inzichten ontwikkelen.

Dat alles maakt dat we voorlopig op deze nieuwe manier blijven werken. We blijven de ontwikkelingen in Rosmalen volgen en sluiten het openen van een fysieke winkel in Rosmalen zeker niet uit. Maar richten ons voorlopig op het doorontwikkelen, verbeteren en uitbreiden van onze online bloemenzaak.

Workshops

Floral Design organiseert diverse workshops
Vanaf September word ons nieuwe workshop seizoen gepresenteerd op onze website.
U kunt dan inschrijven op de workshops die u graag wilt volgen.
Naast deze geplande datums kunt u ook workshops volgens met bijvoorbeeld, de buurtvereniging, personeelsvereniging, vrienden of vriendinnendag, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje ect. vanaf 10 personen.
Voor meer informatie en mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Heeft u interesse in onze agenda voor de nieuwe workshops of heeft u wensen maak het ons kenbaar dan kijken we wat er mogelijk is en sturen u als eerste de workshop-agenda door.

Uitvaartondernemer?

Wij zijn specialist in het vervaardigen van rouw-bloemwerken.
Bent u uitvaart ondernemer, bekijk dan onze webshop voor rouw-bloemwerk Wishflowers
Deze unieke webshop is wellicht een aanvulling voor uw service.

Wij geven u graag informatie hoe u zelf rouwwerk kunt aanbieden via deze mooie webshop welke wij dan natuurlijk voor u met veel zorg zullen uitvoeren.

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Bloem-abonnementen

Floral Design bied bloemenabonnementen aan op maat.

Zowel wekelijkse bloemen voor op de zaak of voor eigen gebruik of als cadeau te geven.

De bloemen worden verzorgd aangeleverd in een passende vaas en u hoeft er enkel van te genieten.

Onze abonnementen worden op maat gemaakt.

U bepaald zelf de looptijd en de frequentie ( wekelijks – maandelijks ect. )van de levering abonnementen zijn al mogelijk vanaf 17.50 euro per levering.

 

Duurzame bloemist

ONLINE BESTELLEN

Boeketten

Floral Design maakt voor u de mooiste boeketten, natuurlijk veilingvers. Zo kunt u bij ons kiezen voor een mooie klassieke biedermeier of een mooi trendy apart boeket. En staat uw gewenste boeket er niet tussen? Wij maken het graag voor u naar wens.

Bloemstukken

Wij maken voor u een bloemstuk op maat. Van mooie, imposante, blikvangers tot mooie tafelstukken. Voor iedere gelegenheid kunt u bij ons terecht. Met een ruim assortiment aan glazen schalen, keramiek, aardewerk potten en schalen, maar ook een grote keuze in houten producten van dienbladen tot boomstronken.

 

Bedrijfsbloemist

Bloemen zijn zeer geschikt voor zakelijke doeleinden. Of u nu uw zakenrelatie in de bloemetjes wilt zetten, iets te vieren heeft, uw beursstand of bedrijfspand wilt omringen met florale decoraties dan bent u bij Floral Design aan het juiste adres. Floral Design voorziet u periodiek thuis of op kantoor van verrassende groendecoraties. Lees meer

Rouwwerk

Helaas krijgt iedereen er mee te maken. Het overlijden van een dierbare, afscheid nemen. Bij Floral Design kunt u terecht voor passend bloemwerk voor troostmomenten. Heeft u specifieke wensen, neem gerust contact met ons op.

 

 

Bruidswerk

Je trouwdag dat is de meest romantische dag in je leven. Daar hoort een romantisch bruidsboeket bij. En het bruidsboeket waarmee je bruid verrast wordt is toch wel de kroon op het werk.

Communie

Leuk voor een communicantje of bruidsmeisje. Maar ook zomaar, om mooie foto’s te maken van jullie dochter.

 

ONLINE BESTELLEN

Pin It on Pinterest

Share This